Zo krijg je toegang >>>

Het gratis account is per 1 januari 2021 opgeheven. De toegang is nu gebonden aan een cursus / hulpdienst.

DIT ZIJN ONZE CURSUSSEN

 • Cursus Methodologie (onderzoekvaardigheden)
  Deze cursus bestaat uit 9 video's die je leren hoe je (kwalitatief en kwantitatief) onderzoek moet opzetten. De onderwerpen die aan bod komen zijn:  de onderzoeksvraag, het onderzoeksdesign, representativiteit, steekproefgrootte, het maken of gebruiken van meetinstrumenten, het analyseplan, het toetsen van theorieën met regressieanalyse (2 video's).
  Meer info >>>

 • Handleidingen / papers
  Dit maakt onderdeel uit van de Cursus Methodologie, maar je kunt ze ook alle papers  aanschaffen. 
  Meer info >>>

 • Cursus Statistiek
  De eerste 4 video's gaan over het theorema: wat is statistiek en hoe pas je het toe. In de 24 video's daarna leggen we je alle toetsen uit die je nodig hebt voor het analyseren van data. 
  Meer info >>>

 • Cursus SPSS
  In 38 video's leren we je hoe je de statistische analyses uitvoert in SPSS. De eerste 10 gaan over algemene vaardigheden, waaronder het inlezen van data, het codeboek, het samenvoegen van datafiles, het maken van berekeningen.

  De video's zijn gemaakt met versie 27 van SPSS. Er zijn wel wat kleine verschillen met de eerdere versies (en de latere versies zullen naar alle waarschijnlijk ook niet erg gaan verschillen), maar voor het leren omgaan met dit programma maakt het niet zo veel uit.
  Meer info >>>

 • Basiscursus Statistiek en SPSS
  Deze cursus bestaat uit 12 lessen waarin je leert wat statistiek is en hoe je de analyses uitvoert in SPSS.  De cursus is optimaal voor degenen die nog niets van statistiek weten en altijd gedacht hebben het nooit te zullen leren. Het gemiddelde 'rapportcijfer' van onze studenten ligt rond de 8. Na beëindiging van de cursus krijg je een certificaat/getuigschrift. Het geeft geen recht op vrijstelling voor opleidingen aan het HBO of de  universiteit, maar een toelatingsexamen is wel makkelijker haalbaar.
  Meer info >>>

ETRA'S

Cursisten hebben ook toegang tot:    

 • Online woordenboek onderzoek en statistiek.
  Je moet wel weten wat de termen betekenen, want anders praten we langs elkaar heen. Op dit moment worden er 124 trefwoorden uitgelegd. Dat zal mogelijk de komende jaren nog groeien (maar voorkomen moet worden dat je door de bomen het bos niet meer ziet).  
   
 • De community.
  Je kunt altijd vragen stellen en antwoord krijgen van meerdere experts en de andere leden. Meestal wordt er binnen 24 uur gereageerd, maar het duurt soms ook wel eens wat langer (sorry alvast).    

HOE LANG KRIJG JE TOEGANG?

De toegangsduur is variabel. Je kunt kiezen uit een maand, een kwartaal of een jaar. Hier vind je onze prijslijst. De prijzen variëren naar gelang de toegangsduur en het aantal combinaties in cursussen.

HOE KRIJG JE TOEGANG

Dat is heel gemakkelijk. Bij het aanschaffen van een cursus word je gevraagd een emailadres op te geven, een voor- en achternaam en en wachtwoord. That's all.

Op de landingspagina staat een button die je leidt naar het online hulp-platform. De vage blokken waar je eerst geen toegang toe had, zijn nu helder. Je hebt dus per direct toegang.

Mocht er toch iets mis gaan, neem dan contact op (tijdens kantoortijden: 050 - 542 2163) en daarbuiten liever per mail: mail@hulpbijonderzoek.nl. Er is niets zo vervelend als niet krijgen wat je hebt besteld.
NB De meest voorkomende fout is een typefout in het mailadres. Dat overkomt iedereen wel eens.

Ik wens je heel veel succes met je onderzoek!

Foeke van der Zee